четвер , 25.04.2024

Франківські поліцейські допомогли затримати хабарників із сусідньої області

На Буковині групу посадовців міської ради затримали за вимагання 10 тисяч доларів США хабара.

Гроші вимагали за оформлення договорів оренди нерухомого майна комунальної власності по занижених цінах

У затриманні брали участь слідчі поліції Івано-Франківщини спільно з колегами УСР в Чернівецькій області.

Неправомірну вигоду вимагали за оформлення договорів оренди нерухомого майна комунальної власності по занижених цінах. Кошти отримували у кілька «траншів». Затримали зловмисників під час розподілу грошей, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Під час проведення заходів з ліквідації корупційних «схем» в органах місцевого самоврядування оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції викрили факти вимагання посадовими особами однієї з міських рад регіону неправомірної вигоди з місцевих підприємців.

Поліцейські встановили, що організувала корупційну «схему» виконуюча обов’язки міського голови – секретар міської ради. За сприяння у безперешкодному оформленні договорів оренди нерухомого майна комунальної власності по занижених цінах підприємці повинні були сплачувати посадовиці «невеличку подяку». Також у «схемі» були задіяні депутатка цієї ради та її родич. Останній виконував роль посередника.

За вирішення питання з орендою приміщень та земельної ділянки, а також в подальшому зменшення щомісячної орендної ставки, місцевий підприємець повинен був заплатити зловмисницям через посередника 10 тисяч доларів США «винагороди». Неправомірну вигоду отримували у кілька етапів.

13 жовтня оперативники Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції та слідчі поліції Івано-Франківської області затримали трьох осіб під час розподілу коштів безпосередньо на об’єкті оренди. З місця затримання поліцейські вилучили 4000 доларів США, одержаних зловмисниками у якості чергової частини від обумовленої суми неправомірної вигоди. Раніше правоохоронці задокументували отримання у якості хабара ще 47 тисяч гривень.

Загальна сума отриманої неправомірної вигоди – понад 160 тисяч гривень.

Затримали секретарку міськради, а також депутатку, яка була задіяна у цій “схемі”

Наразі виконуюча обов’язки міського голови – секретар міської ради, депутат та посередник затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

В ході досудового розслідування буде перевірятись причетність інших посадових осіб міської ради до корупційної «схеми».

Читайте також:
Заробив на повені: на Івано-Франківщині сільського голову підозрюють у привласненні 500000 гривень