п’ятниця , 19.04.2024

Заробив на повені: на Івано-Франківщині сільського голову підозрюють у привласненні 500000 гривень

Повідомлено про підозру голові сільської ради, якого підозрюють у заволодінні коштами екологічного фонду.

Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури.

“Голові однієї із сільських рад області повідомлено про підозру в заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу”. – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що народний обранець за попередньою змовою з приватними підприємцями заволодів на користь останніх бюджетними коштами в сумі понад пів мільйона гривень, що були виділені з екологічного фонду на проведення заходів із захисту від підтоплення та затоплення на території однієї із сільрад на Прикарпатті, зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, що раніше в цьому ж кримінальному провадженні повідомлено про підозру підприємцю, який, не виконавши договірних зобов`язань, заволодів бюджетними коштами, а потім легалізував їх через фінансово-господарські операції (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209 КК України).

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Тисменицької місцевої прокуратури здійснюється слідчими Тисменицького відділення поліції ГУ НП в області за оперативного супроводу УСБ України в області.

Нагадаємо, у червні цього року кілька областей Західної України постраждали від повені. Найбільше стихія завдала збитків на Прикарпатті. Відтак, для подолання наслідків повені уряд спрямував з бюджету 700 мільйонів гривень, 480 із яких призначалися для Івано-Франківської області.

За повністю зруйноване житло мешканцям передбачалось відшкодування у розмірі 300 тисяч гривень. Для капремонту пошкодженого житла передбачалося по 50 тисяч гривень компенсації  і по 20 тисяч гривень – за частково пошкоджені помешкання. Саме до останньої категорії було віднесено більшість осель прикарпатців.

Читайте також:
Паводок на Прикарпатті: у 12 районах підтоплено десятки житлових будинків