субота , 20.04.2024

У селі Старуня вперше помолились на новозведенній Хресній Дорозі (ФОТО)

У неділю, 27 вересня, у Центрі паломника «Симеон Лукач», що у с. Старуня Богородчанського району, вперше провели богослужіння на новозведенній Хресній Дорозі.

Старуна, Хресна дорога

У спільній молитві взяли участь близько тисячі осіб

Розпочалися моління із Божественної Літургії в храмі святих апостолів Петра і Павла, інформує прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Спільну молитву очолив о. Іван Стефурак – директор Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Йому співслужили отці Василь ГогольІван Бойко,  Іван Херманчук,  Юрій Сидір та  Володимир Лукашевський.

Після спільної молитви о. Іван Стефурак прочитав Декрет Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, згідно якого вірних заохочують брати участь у богослужіннях, які відбуваються в Центрі паломника «Симеон Лукач», що у с. Старуня.

Опісля всі парафіяни, гості та прочани Центру паломника «Симеон Лукач» вийшли на першу молитву на новозведенній Хресній Дорозі. Очолив моління отець-протопресвітер Солотвинський Володимир Вишнівський. Участь в історичній молитві взяли 10 священнослужителів та близько тисячі молільників.

На завершення спільної молитви о. Володимир Вишнівський подякував усім присутнім за спільну молитву, а також усім жертводавцям і будівничим, які працювали на зведенням цієї Хресної Дороги.

Читайте також:
У Старуні розпочали монтувати хрест на вершині Хресної дороги (ФОТО, ВІДЕО)