вівторок , 16.04.2024

У Франківську суд зобов‘язав УПЦ МП повернути місту приміщення садочку

В Івано-Франківську міська влада 10 вересня виграла суд першої інстанції за приміщення дитячого садочка по  вул. Чорновола, 6-6Б, яким користується УПЦ МП.

церква у дитячому садочку

Судова тяганина навколо приміщення дитячого садочка, яке було тимчасово надано в оренду УПЦ МП, триває вже не один рік.

Справа вже вигравалася владою міста, але оскаржувалася в Апеляційному суді.

10 вересня Господарський суд Івано-Франківської області ухвалив рішення на користь міськвиконкому про звільнення приміщення, інформує Панорама з посиланням на РІСУ.

«Насправді справа ще не закінчується остаточно, бо це лише друге коло першої інстанції – її ми і виграли. Судимося ми, насправді, уже довго. А рік тому Верховний суд України повернув цю справу на новий розгляд і зараз Господарський суд Івано-Франківської області ухвалив рішення на нашу користь», – пояснює директор департаменту Правової політики Івано-Франківського міськвиконкому Надія Кедик.

У випадку, якщо іншою стороною – УПЦ МП буде подана апеляційна скарга, то справу розглядатиме Львівський Господарський Апеляційний суд і судова тяганина триватиме надалі. Якщо ні – тоді рішення суду протягом тридцяти днів вступає в законну силу і садок таки віддадуть місту.

Влада міста запевняє, що садочок знову відкриють для малечі.

Нагадаємо, звільнення УПЦ (МП) приміщення садочка на Чорновола, 6 в Івано-Франківську міська рада Івано-Франківська домагається ще з 2016 року. З того часу тривала судова тяганина, яка доходила до Вищого господарського суду. Завершувалися всі процеси для міської влади безрезультатно. Хоча власним рішенням міськрада все ж намагалася змінити ситуацію, вчергове звертаючись до судових інстанцій. Були заяви також і від УПЦ (МП).

Читайте також:
У Старуні розпочали монтувати хрест на вершині Хресної дороги (ФОТО, ВІДЕО)