вівторок , 23.04.2024

Весілля на 500 чоловік: мер Коломиї назвав причини спалаху коронавірусу у місті

За словами Ігоря Слюзара, захворюваність продовжує зростати щодня на 20-30%

Місто Коломия у «червоній» епідеміологічній зоні вже другий тиждень. За словами мера міста Ігоря Слюзара, спалах коронавірусу у місті є наслідком проведення масових весіль.

«Ми знаємо джерело захворюваності. Це весілля, які проводилися до 8 серпня. Ця хвиля підходить до заверешення. Але відзавтра знову починаються весілля. І це знову, коли в селі, в палатці, 500 чоловік, а на жаль, у нас є така традиція. Поліція приїжджає, штрафує. Але коли 500 “чоловік-легенів” гуляє – з ними вже нічого не можна зробити», – розповів Слюзар у коментарі «Суспільному».

Він зазначив, що лікарні у місті переповнені, а захворюваність серед населення продовжує зростати щодня на 20-30%.

За його словами, до 28 серпня місто мало послаблення карантину, однак головний санітарний лікар області Руслан Савчук виступив проти цього і сказав, що якщо у місті не введуть обмежувальні заходи, приїде Національна гвардія.

«Претензію висунув головний санітарний лікар області. Якщо ми не виконаємо заходи, які вимагає Кабінет міністрів, – із суботи (29 серпня, – ред.) вже буде тут Національна гвардія закривати місто від виїзду», – каже Слюзар.

За його словами, з 29 серпня у Коломиї працюватимуть лише продовольчі магазини та ринки, аптеки, установи банківської та страхової сфери, заклади приватної медичної та ветеринарної практики.

Зазначимо, що у Івано-Франківській області станом на 31 серпня виявили 165 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом від початку епідемії в області – 9179 випадків захворювання.

Міський голова Коломиї Ігор Слюзар – про уведення жорсткіших карантинних умов у місті.

Другий тиждень поспіль місто Коломия, що на Прикарпатті, потрапляє у червону зону. Більше читайте тут: https://suspilne.media/58775-akso-v-kolomii-ne-vvedut-obmezuvalni-zahodi-priide-nacgvardia-mer-igor-sluzar/

Опубліковано Суспільне Карпати Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

Читайте також:
Івано-Франківськ, Калуш та Коломия опинилися у “червоній зоні” карантину

Один коментар

  1. Скасувати карантин