субота , 20.04.2024

Переплатили: рогатинська ЦРЛ закупила Платифілін у півтора рази дорожче від середньої ціни

Про це свідчать дані моніторингу «Наших грошей» фармацевтичних закупівель у системі «Прозорро» за квітень-травень

КНМП «Рогатинська центральна районна лікарня» Івано-Франківської області замовила Платифілін, який застосовується при функціональних розладах кишечника, у півтора рази дорожче середньої ціни по Україні, пишуть Наші гроші.

Про це свідчать дані моніторингу «Наших грошей» фармацевтичних закупівель у системі «Прозорро» за квітень-травень.

До огляду було включено 120 угод на купівлю Платифіліну (у вигляді розчину для ін’єкцій 0,2% по 1 мл в ампулах № 10 у коробці) різного виробництва. Розбіг цін на препарат складав понад 2,5 рази.

Середня ціна упаковки за проаналізований період склала 58,20 грн. Це майже на 55% більше, ніж три роки тому, коли середня ціна в на початку 2017 року складала 37,87 грн.

Найнижча ціна була вказана в угоді Військової частини А 1446 з ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – 34,92 грн. за упаковку.

Половина замовників в квітні-травні поточного року купувала Платифілін дорожче середньої ціни. В 11 закупівлях ціна упаковки була вищою за 70 грн. З цього списку – вісім областей Західної України.

Найдорожчу закупівлю Платифіліну за результатами тендеру зробила «Рогатинська центральна районна лікарня», яка купила розчин по 88,89 грн. за упаковку. Угоду уклали ТОВ «Укрмедекспорт», її єдиним конкурентом на тендері було ПП «Сана Ко» з дорожчою на 0,01% пропозицією. Під час торгів конкуренти не знижували ціни.

Власницею «Укрмедекспорт», яке зареєстроване в Рогатині, є Ольга Билів. За даними «Прозорро», за останні чотири роки фірма отримала замовлень на 95,28 млн грн.

Головним лікарем «Рогатинської центральної районної лікарні» є Тарас Бандру. За 2019 рік він задекларував 212 тис. грн зарплати та 18 тис. грн пенсії. Він також задекларував в «Приватбанку» півтора десятка рахунків, але не вказав суми коштів на них.