четвер , 25.04.2024

У Франківську підприємці пікетують ОДА: вимагають дозволити весілля в ресторанах

Ресторатори зареєстрували звернення на позачергову сесію Івано-Франківської міської ради, яка відбувається сьогодні

Під стінами Івано-Франківської ОДА зібралися представники готельно-ресторанного бізнесу.

Підприємці просять в обласної влади скасувати рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про заборону до 31 липня проводити у закладах громадського харчування масові заходи (весілля, дні народження, хрестини, поминальні обіди, тощо).

Підприємці пояснюють, що вони готові дотримуватися карантинних обмежень і вимог у своїх закладах, але не погоджуються з невмотивованими та безглуздими заборонами, які просто вбивають їхній бізнес, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на Фіртку.

Відтак, ресторатори зареєстрували звернення на позачергову сесію Івано-Франківської міської ради, яка відбувається сьогодні. У ньому вони просять міську раду звернутися до голови ОДА Віталія Федоріва і комісії ТЕБ і НС з проханням переглянути рішення про заборону масових заходів та штрафи.

Нагадаємо, днями через погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19 на Прикарпатті вчерговий раз посилили карантинні обмеження.

Зокрема, Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при ІФ ОДА прийняли рішення заборонити на території області проведення масових заходів (весілля, дні народження, хрестини, поминальні обіди, тощо) в закладах громадського харчування всередині приміщень за участю більше ніж 10 осіб – до 31 липня 2020 року.

Читайте також: 

У Городенці через весілля стався спалах коронавірусу