п’ятниця , 19.04.2024

До Івано-Франківська повернулися роми і вже скупалися у фонтані (ФОТО)

Декілька днів тому до Івано-Франківська приїхала чергова група ромів.

У перший день свого перебування в Івано-Франківську, відмітились купанням у фонтані, де їх виявив патруль Муніципальної інспекції.

Наступного дня патруль виявив цих самих осіб на Привокзальній площі, за звичним для них ділом – жебракуванням. Жебраками виявилися двоє братів віком 12 і 13 років, та 16 річна дівчина зі своєю річною дитиною на руках. Всі вони родом з Закарпаття.

Про цю подію інспектори повідомили на лінію “102”. З ними і їхнім батьком провели профілактичну бесіду про недопущення залучення до жебракування неповнолітніх дітей.

“Профілактичні бесіди так нічого і не навчили знахабнілих гостей міста. Вчора патрульні знову виявили цих осіб під час купання у центральному фонтані міста. З ними повторно було проведено профілактичну бесіду. А вже через пів години до інспекторів звернулися небайдужі громадяни і повідомили про те, що група малолітніх осіб займається жебракуванням поруч вулиці Франка.

Особами, про яких повідомили небайдужі громадяни, виявилися ті самі неповнолітні роми. Наші працівники повідомили про цю подію на лінію “102”, і передали юних жебраків, працівникам ювенальної превенції, які притягнули їхнього батька до адміністративної відповідальності”. – йдеться у повідомленні Муніципальної інспекції.

Нагадаємо, під час карантину міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків дав доручення вивезти людей ромської національності з міста в Закарпатську область.

Однак згодом таке рішенням викликало значний резонанс – зокрема, своє обурення діями мера висловили Посольство Сполучених Штатів Америки та Коаліція романських неурядових громадських організацій України.

Читайте також:
У Франківську затримали двох чоловіків з 20-ма згортками наркотиків