середа , 17.04.2024

Уряд збільшив матеріальну допомогу для ФОПів, які мають дітей

Мінімальну допомогу по безробіттю на час карантину підвищили до 1000 грн

Кабінет міністрів України ввів додаткові виплати на період карантину для фізичних осіб-підприємців, які мають дітей. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 22 квітня.

Постановою запроваджено виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після дати його відміни.

За даним Мінсоцполітики, таку допомогу можуть отримати близько 300 тис. сімей.

Вона надаватиметься на кожну дитину до 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 грн).

Також Кабінет міністрів України змінив підхід до розрахунку сукупного доходу родини для визначення права отримувати соціальну допомогу від держави.

На думку урядовців, новий підхід до розрахунку доходів малозабезпечених сімей дозволить поширити програму державної соціальної підтримки на тих українців, які втратили роботу під час карантину. Змінами передбачається, що до розрахунку сукупного доходу родини, яка претендує на соціальну допомогу від держави, не буде враховуватися заробітна отримана плата, а лише допомога по безробіттю.

«Цією підтримкою буде охоплено близько 100 тисяч громадян. Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 грн» зазначили в уряді.

Читайте також: Можливо не востаннє: карантин в Україні продовжили до 11 травня