субота , 20.04.2024

Убивцю «Червонця» засудили на 13 років позбавлення волі

Сьогодні, 17 березня, в Івано-Франківському міському суді оголосили вирок Михайлові Дерещуку.

Про це повідомляє Панорама Прикарпаття з посиланням на Фіртку, якій інформацію надав речник міського суду Михайло Савлюк.

Суд призначив Михайлові Дерещуку 10 років за вбивство та три роки за незаконне зберігання вогнепальної зброї та об’єднав покарання у 13 років позбавлення волі.

Крім того, Дерещук має виплатити по 300 тисяч гривень моральної компенсації дружині та дочці Ігоря Гербіна. Загальна сума – 600 тисяч гривень.

Слід додати, що у Михайла Дерещука є 30 днів аби оскаржити цей вирок.

Нагадаємо, липні 2017 року в центрі Івано-Франківська розстріляли авто місцевого підприємця.  Постріли були здійснені, коли підприємець сідав у авто по вулиці Шеремети, де знаходиться його магазин.  У нього було випущено зі зброї приблизно 6-7 гільз.

У авто перебував підприємець Ігор Гербін, якого із пораненням забрала швидка медична допомога. 9 серпня  у лікарні він помер. Потерпілий внаслідок стрілянини переніс кілька операцій, проте врятувати життя так і не вдалось.

Згодом було встановлено,  що стрілець Михайло Дерещук, відомий під прізвиськом “Дира”. Прокуратура кваліфікувала справу як замах на вбивство. І того ж дня підозрюваного затримали. Оперативники разом з патрульними затримали “стрілка” Дерещука на вулиці в селі Чукалівка, він разом з товаришем пересувався у таксі, а коли вийшов – його впіймали.  В авто, яке покинув зловмисник, знайшли знаряддя злочину.

Мотивом для скоєння протиправних дій стала помста. За декілька днів до злочину між підозрюваним та потерпілим виник конфлікт. Потерпілий під час словесної перепалки наніс тілесні ушкодження зловмиснику.