п’ятниця , 26.04.2024

Підозра на коронавірус: житель Прикарпаття наполіг на своїй ізоляції

13 березня у приймальне відділення КНП “Галицька лікарня” звернувся пацієнт зі скаргами на підвищення температури тіла до 37,5 0С.

За словами заступниці головного лікаря Галини Борецької, у нього також спостерігалося відчуття задухи. Чоловік недавно повернувся з-за кордону, пише «Галич давній сучасний».

Чоловік підозрює, що в нього коронавірус, і наполіг, щоб його ізолювали.

«При обстеженні: рентгенографія – норма, насиченість крові киснем 99% (норма), проте пацієнт наполягав на його ізоляції та госпіталізації в лікувальний заклад. Згідно із затвердженим маршрутом пацієнта з підозрою на коронавірусну інфекцію, працівники лікарні ізолювали особу в спеціально виділене приміщення, повідомили державний лабораторний центр, екстрену медичну допомогу, і пацієнт був скерований в обласну клінічну інфекційну лікарню. Дезінфекційні заходи проводили працівники лікарні та лабораторного центру», – повідомила лікарка.

Галина Борецька просить також небайдужих людей допомогти лікарні.

«Нам потрібні респіратори класу не нижче FF2, одноразові рукавички нестерильні, дезінфікуючі засоби, халати одноразові та хірургічні (можливо, хтось зможе пошити?). Це, звісно, є в наявності, але не в достатній кількості. Ми сподіваємося на ваше розуміння і допомогу!” – просить Борецька.

Читайте також:
Як не захворіти на коронавірус: прості правила, які рятують життя