четвер , 28.03.2024

В Україні іще дві людини захворіли на коронавірус

COVID-19 виявили у пенсіонерки з Житомирщини та чоловіка з Буковини, дружина якого перебувала в Італії

В Україні зафіксували два нових випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Про це ввечері у четвер, 12 березня, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

«В Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів»,– йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що пацієнтів ізолювали, їм надається симптоматичне лікування, відбувається робота з контактами. Таким чином в Україні вже 3 підтвердженні випадки захворювання на коронавірус.

Дослідження проводила вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я.

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко сьогодні вранці під час брифінгу повідомляв про підозру на коронавірус у жінки похилого віку, яка повернулася з Польщі.

“Нам повідомили про один випадок у людини, яка приїхала з Польщі. У неї зараз уже є пневмонія. Із нею працюють, відібрали зразки на дослідження. Це людина похилого віку, яка перебуває у групі ризику. Це нова підозра. Найімовірніше, що це випадок коронавірусної хвороби Covid-2019”, – сказав вранці Ляшко.

Ймовірно, що саме цей випадок і підтвердився.

Нагадаємо, раніше в Україні був зафіксований один випадок коронавірусу COVID-19 – у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний.

11 березня Кабмін запровадив на території усієї України карантинні заходи через поширення коронавірусу Covid-2019. У зв’язку з цим заплановано закриття навчальних закладів на три тижні, обмеження масових зібрань понад 200 осіб, у тому числі спортивних.

На Прикарпатті, і в тому числі в Івано-Франківську, також прийняли рішення про введення карантину у навчальних закладах та обмеження масових заходів до 3 квітня.

Читайте також:
Коронавірус: 7 порад, як зменшити ризик зараження