п’ятниця , 29.03.2024

Коронавірус: 7 порад, як зменшити ризик зараження

Станом на 26 лютого на коронавірус COVID-19 у світі захворіло вже 81 тисяча людей.

коронавірус

Померли від вірусу 2762 особи, а понад 30 тисяч заражених успішно вилікувані і виписані додому.

322 хворих зафіксовано в Італії, і апеннінська країна вийшла на третє місце за цим показником у світі, після Китаю (понад 78 000 випадків) та Південної Кореї (1100 випадків).

Вірус усе ближче до України — вчора випадок захворіння зафіксували в Румунії, є підозра на захворювання у ще кількох сусідніх з нами країнах. Проте лікарі запевняють, якщо виконувати усі профілактичні заходи, то ризик захворіти зменшується у десятки разів. До вашої уваги топ-7 простих порад, які дозволять уникнути хвороби.

1. Миття рук. Як це не банально, але, якщо будете вчасно мити руки протягом бодай 15-20 секунд, то позбудетеся левової частки небезпечних бактерій.

2. Гігієна. Якщо помити руки немає можливості, то бодай не доторкайтеся брудними до очей, рота і носа, тобто не контактуйте зі слизовою.

3. Уникайте натовпу. Замість тісної маршрутки — прогулянка, а замість кінотеатру чи концерт-залу — сімейний перегляд фільмів. Відкладіть масові розваги.

4. Правильно харчуйтеся. Особливо важливо запобігти у вашій їжі сирих чи напівготових продуктів тваринного походження.

5. Провітрювання. Особливо цей пункт стосується роботи в офісі. Не забувайте — свіже повітря = менше шкідливих бактерій.

6. Порадник. Постійно консультуйтеся зі своїм сімейним лікарем, щоб вчасно запобігти небезпечним симптомам.

7. Бережіть себе! Як би це дивно не виглядало, але відмовтеся тимчасово від рукостискань та поцілунків. Береженого Бог береже!

Читайте також:
Мер хвилюється: що робити при появі коронавірусу в Івано-Франківську