четвер , 28.03.2024

«Велике будівництво» прийшло і на Івано-Франківщину

До кінця року на Прикарпатті оновлять або збудують п’ять шкіл, п’ять дитячих садочків та п’ять стадіонів

Про хiд реалiзацiї проекту «Будiвництво (реконструкцiя, капiтальний ремонт) 5 шкiл, 5 садочкiв, 5 стадiонiв» під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міськими головами міст обласного значення під керівництвом т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва розповіла начальник управління капітального будівництва в області Галина Магулій.

За її словами, вже до кінця поточного року на Івано-Франківщині буде проведено реконструкцію та будівництво п’яти шкіл, п’яти садочків та п’яти стадіонів. Фінансування об’єктів соціальної сфери відбуватиметься за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету за умови співфінансування із місцевих бюджетів у розмірі 10 відсотків від загальної кошторисної вартості. Зокрема, у рамках національної програми «Велике будівництво» буде проведено капітальний ремонт Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, реконструкцію із добудовою Яремчанської ЗОШ № 1 І-ІІІ ст., капітальний ремонт Брошнів-Осадського ліцею, Замулинецького НВК «ЗОШ I-ІІI ст. – ДНЗ» та Гаврилівського ліцею.

Також  реконструкцію проведуть у дитячому садочку «Сонечко» в селищі Богородчани, дошкільних закладах у с. Пороги Богородчанського району, с. Гринівцях Тлумацького району, будівництво садочка у с. Верхній Ясенів Верховинського району та добудову приміщення для групи у садочку у с. Марківка Коломийського району.

Розбудовуватимуть в області і об’єкти спортивної сфери, а саме, капітально відремонтують спорткомплекс ім. А. П. Гемби в Івано-Франківську, побудують спортивний комплекс у селищі Брошнів-Осада, проведуть реконструкцію футбольного поля у с. Черніїв Тисменицького району, спорудять модульний спортивний зал у селi Королiвка Коломийського району та капітально відремонтують стадіон у Брошнів-Осаді.

Як зазначив Віталій Федорів, усі роботи із будівництва та реконструкції об’єктів відбуватимуться максимально прозоро та ефективно.

«Нашим головним завданням є забезпечення фінансового наповнення бюджету для максимально прозорого та ефективного будівництва соціальних об’єктів, – наголосив Віталій Федорів. – Спорудження шкіл, садочків та стадіонів буде завершено до кінця поточного року, що стане свідченням відповідальності влади до раціонального і цільового використання фінансового ресурсу».

Також керівник області акцентував увагу учасників наради на створенні переліку об’єктів, будівництво яких розпочато десятки років тому та вкладено більш як 100 тисяч доларів США у гривневому еквіваленті. Такі довгобуди будуть проаналізовані відповідними правоохоронними службами з точки зору спрямування коштів, їх доцільності та раціональності.