п’ятниця , 29.03.2024

Прикарпатські поліцейські співпрацюватимуть з румунськими жандармами

Правоохоронці започатковують чотири спільні проекти у сфері правоохоронного співробітництва

Сьогодні, 5 березня, в Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття проекту «Зміцнення інституційного та технічного потенціалу підтримки спеціалізованих структур, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю».

До заходу також долучилося керівництво Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області.Цей проєкт – один з чотирьох, який реалізовується в рамках транскордонної співпраці по боротьбі з організованою злочинністю.

Реалізація стала можливою завдяки перемозі військової частини 1241 Західного оперативно-територіального управління Нацгвардії України у листопаді 2019 року у відкритому конкурсі на одержання ґранту в розмірі понад 111 тисяч євро.

Кошти були виділені гвардійцям у рамках спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020», яка фінансується Європейським Союзом.

Перед початком презентації проєкту франківські гвардійці розповіли румунським колегам про свою діяльність та продемонстрували закордонним гостям відеопрезентацію.

Водночас у Румунії паралельно реалізовують три подібних проєкти. На думку нацгвардійців, таке правоохоронне співробітництво зробить ефективнішою боротьбу з транскорднонною організованою злочинністю та підвищить рівень довіри у населення.