п’ятниця , 29.03.2024

Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем’єр-міністра

За відповідне рішення проголосував 291 депутат.

Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні сьогодні, 4 березня, підтримала призначення Дениса Шмигаля новим прем’єр-міністром України.

Кандидатуру Шмигаля на посаду прем’єр-міністра запропонував Президент України Володимир Зеленський.

За відповідне рішення проголосував 291 депутат, пише Панорама.

До цього призначення Денис Шмигаль працював на посаді віце-прем’єр-міністра – міністра розвитку громад і територій. Ще раніше очолював Івано-Франківську ОДА.

Виступаючи перед голосуванням, Денис Шмигаль назвав цілями нового Кабміну ті цілі, які ставив президент перед попереднім урядом, але які не вдалося довести до кінця.

Зокрема, йдеться про посилення економічного блоку, що має забезпечити зростання промисловості й аграрного сектору, продовження реформи децентралізації та проектів «Велике будівництво», доступних кредитів для малого бізнесу та іпотечних кредитів для населення, завершення війни на Донбасі та повернення Криму.

Окрім цього, Денис Шмигаль вважає за необхідне переглянути бюджет на 2020 рік, збільшити соціальні виплати населенню, у той же час зменшивши розміри зарплат і премій для посадовців, а також погасити заборгованість перед шахтарями.

Нагадаємо, перед цим парламент 353-ма голосами “за” підтримав заяву про відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Читайте також:
Не красти замало: Верховна Рада відправила уряд у відставку