п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську госпіталізували жінку, яка повернулася з Італії

У четвер, 27 лютого, госпіталізували 63-річну селища Делятина Івано-Франківської області.

Жінку перевіряють на коронавірус, повідомляє Укрінформ з посиланням на головного лікаря Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні Романа Остяка.

“Так, до нас поступила жінка з Делятина. Вона була півроку в Італії. Перед її від’їздом там захворіли її онуки і донька. Їхній сімейний лікар підтвердив у них грип. Жінка повернулась з Італії додому з високою температурою в понеділок.

Коли вона звернулась до (сімейного, – ред.) лікаря, він, зважаючи на її повернення з Італії, автоматично скерував її до нас (до обласної клінічної лікарні, – ред.). У жінки є двобічна пневмонія. Але, згідно з нашим алгоритмом, ми відразу направили кур’єром до Києва її аналізи на наявність коранавірусу”. – зазначив Роман Остяк.

Наразі пацієнтка ізольована, знаходиться у спеціальному боксі. Як повідомляє головний лікар, вона почуває себе нормально, температура впала, але кашель зберігається. За місцем проживання жінки зроблено дезінфекцію.

В Івано-Франківській ОДА також додали, що аналізи хворої наразі відправлено у Київ.

“Хвора госпіталізована в Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню з діагнозом при поступленні в стаціонар: «Грип середньої тяжкості, ускладнений двобічною пневмонією». За місцем проживання зроблено дезінфекцію, у хворої відібрано аналізи та надіслано до референс лабораторії у м. Київ”. – йдеться у повідомленні Івано-Франківської ОДА.

Нагадаємо, невідомим раніше коронавірусом COVID 2019 почали хворіти з грудня минулого року.

В останні дні коронавірус почав різко поширюватися в Європі, особливо в Італії.

Станом на 28 лютого в Україні не було зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

Від ускладнень, спричинених китайським коронавірусом COVID-19, у всьому світіпомерли 2858 людей. Завершили лікування та були виписані із лікарень 36 645 особи.

Читайте також:
Коронавірус: 7 порад як зменшити ризик зараження