п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті судитимуть чотирьох рекетирів, які збирали “данину” з підприємців

За вимагання грошей в особливо великих розмірах судитимуть чотирьох осіб

Калуш, затримання рекетирів

Слідчими Слідчого управлінням (відділом детективів) Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням чотирьох мешканців Івано-Франківської та Львівської областей.

Їх обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Про це інформують у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини, пише Панорама Прикарпаття.

У ході досудового розслідування встановлено, що учасники злочинної групи, серед яких кримінальний авторитет з Івано-Франківщини, спільно реалізовуючи свій злочинний умисел, вимагали грошові кошти у великих та особливо великих розмірах у прикарпатців, при цьому погрожуючи їм фізичним насильством.

Наразі, учасників злочинного угрупування затримано. Двом із них судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, іншим двом – тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, затримання одного з учасників злочинної групи відбулося у серпні 2019 року у Калуші – тоді 49-річний місцевий житель попався “на гарячому” під час отримання від підприємця чергового траншу “данини” у розмірі 10000 доларів.