п’ятниця , 29.03.2024

Кадрові зміни: на Бурштинській ТЕС новий керівник

Енергетик з тридцятирічним досвідом роботи Валерій Хом’яков став директором Бурштинської ТЕС.

Хом'яков Валерій

Олег Івахів, який виконував обов’язки директора і головного інженера, залишиться працювати на станції на посаді головного інженера.

Про це повідомили 10 січня у прес-службі ДТЕК, пише Панорама Прикарпаття.

Новий очільник пройшов трудовий шлях від слюсаря до генерального директора Дніпроенерго.

“Я вдячний Олегу Івахіву, що, незважаючи на таку складну ситуацію в енергетиці України, станція стовідсотково готова до роботи на повну потужність, – зазначив директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Сергій Куриленко. – Але в той же час розумію, наскільки складно в таких умовах одночасно виконувати обов’язки директора підприємства і головного інженера.

Саме тому було ухвалено рішення призначити на посаду директора Валерія Хом’якова – управлінця з тридцятирічним досвідом роботи в енергетиці. А Олег Івахів тепер зможе повністю зосередитися на інженерно-технічній складовій виробничого процесу. Це кадрове рішення посилить професійну команду підприємства”.

Головний інженер ДТЕК Бурштинської ТЕС Олег Івахів вважає, що новий очільник ефективно працюватиме на цій посаді: “Бути керівником ТЕС на теперішній час – справа нелегка та потребує неабиякої сміливості, стійкості та холодного розуму. Валерій Анатолійович – це саме та людина, яку ми готові бачити керівником нашої станції”.

І додав, що тепер він зможе повністю зануритися в технологічний процес, бо це одна з найважливіших складових роботи теплоелектростанції, яка потребує постійної уваги та зосередженості.

“Я добре розумію, яка відповідальність наразі на плечах всієї команди станції і готовий з нею її розділити. Теплоелектростанція – це, в першу чергу, люди. Як ті, що на ній працюють, так і ті, яких ми забезпечуємо світлом і теплом. Найголовніше завдання – пройти опалювальний сезон. Не допустити збоїв у роботі енерго- та тепломережі, – зазначив директор ДТЕК Бурштинська ТЕС Валерій Хом’яков. – По-друге, ми маємо зробимо Бурштинську ТЕС конкурентоспроможною на новому ринку електроенергії. Від цього залежить доля цього містоутворюючого підприємства, його колективу, цілого регіону та всієї енергетичної галузі України зокрема”.

На Бурштинській ТЕС 1900 працівників. Станція посідає топове місце в наповненні бюджету Івано-Франківської області.

ДТЕК Бурштинська ТЕС – одна із найпотужніших електростанцій в Україні, її виробнича потужність складає  2351 МВт. ТЕС забезпечує світлом 3 млн осіб із Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей. Станція виробляє 64% електроенергії на потреби України, решту – 36% – експортує в Словаччину, Угорщину та Румунію. За підсумками 2018 року ДТЕК Бурштинська ТЕС увійшла в ТОП-3 платників податків регіону.

Довідка:

Народився Валерій Хом’яков 23 березня 1968 року, м. Зугрес Донецької області.

Освіта: 1997 рік – закінчив Донецький політехнічний інститут, спеціальність – Економіка і управління в машинобудуванні, кваліфікація – Інженер-економіст.

Кар’єра: 1988-1995 роки – Зуївський енергомеханічний завод, економіст; 1996 – 2002 роки – Зуївська ТЕС-2 ДАЕК «Донбасенерго», слюсар з ремонту, майстер, інженер, провідний інспектор з охорони праці, начальник відділу з охорони праці; 2002 – 2010 роки – Зуївська ТЕС ТОВ «Східенерго», ведучий інспектор з охорони праці, начальник відділу економіки, керівник департаменту з персоналу;

2010 – 2012 роки – ПАТ «Дніпроенерго», керівник проектів, заступник директора з економіки та фінансів, в.о. директора з економіки та фінансів; 2012 – 2017 роки – ВП «Зївська ТЕС» ТОВ «ДТЕК Східенерго», керівник департаменту з економіки та фінансів, директор ВП «Зївська ТЕС» ТОВ «ДТЕК Східенерго»; 2017 рік – теперішній час ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО», керівник департаменту із технічного розвитку дирекції з генерації електроенергії; 2018 рік – теперішній час по даний час АТ «ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО», Генеральний директор (за сумісництвом).