п’ятниця , 26.04.2024

Долинський чиновник взяв 7000 гривень хабара за місце для торгівлі кавунами

Долинський райсуд оштрафував на 25,5 тис грн. колишнього начальника відділу містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури Долинської РДА Ярослава Шияка за отримання 7 тис грн. хабара.

кавуни хабар

Ярослав Шияк працював начальником відділу містобудування і архітектури у Долинській РДА з 2005 року, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на видання Курс.

У липні 2019 року Шияка спіймали на отриманні неправомірної вигоди. Чиновник узяв з підприємця 7 тис грн. за дозвіл на розміщення тимчасової споруди для торгівлі кавунами у селі Княжолука.

Посадовець обіцяв за 7 тис грн. вплинути на підлеглих і погодити документацію на розміщення тимчасової споруди у найкоротші терміни.

5 липня на стоянці РДА підприємець передав начальнику 7 тис грн. хабара.

Під час досудового розслідування обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Долинський районний суд нещодавно затвердив укладену угоду і призначив Ярославу Шияку штраф у розмірі 25,5 тис грн. Також він має заплатити 3750 гривень за проведення експертиз.

17 вересня 2019 р. Ярослав Шияк подав декларацію перед звільненням із посади начальника відділу містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури Долинської райдержадміністрації. Наразі він є непрацюючим.