п’ятниця , 26.04.2024

Восени з Івано-Франківщини на строкову службу відправлять 460 призовників

Під час осіннього призову до військових комісаріатів області буде викликано близько 25 тисяч громадян.

Про це повідомили 26 вересня під час брифінгу в обласному військкоматі.

З початку вересня розпочалися підготовчі заходи до осіннього призову. У війська будуть направлятись придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни, яким до дня відправлення виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову службу.

З Івано-Франківської області для проходження строкової військової служби восени буде направлено 460 призовників:

  • у Збройні сили України – 285 чол.;
  • до Національної гвардії України – 130 чол.;
  • до Державної прикордонної служби – 25 чол.;
  • до Державної спеціальної служби транспорту – 20 чол.

Решта призовників рішенням призовних комісій відповідно до статті 17 Закону «Про військовий обов’язок та військову службу» отримають відстрочку від призову за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти, професійної діяльності та ті, хто звільняються від призову на підставі статті 18 Закону.

Всі призовники, які будуть призвані під час осіннього 2019 року призову, будуть направленні для здобуття кваліфікованої підготовки протягом 2-3 місяців в навчальні центри, після чого будуть розподілені для подальшого проходження військової служби у військових частинах.

«Військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в Операції об’єднаних сил на території Донецькій та Луганській областей не залучаються, натомість проходять військову службу у пунктах постійної дислокації військових частин», – наголосив голова обласної призовної комісії Василь Івасик.