п’ятниця , 29.03.2024

Андрій Богдан подав у відставку з посади голови Офісу президента

Керівник Офісу президента Андрій Богдан написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Про це 1 серпня повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерело в Офісі президента.

Сам Богдан наразі не коментував інформацію про своє звільнення.

Як відомо, 27 липня петиція з вимогою звільнити Богдана набрала на сайті президента необхідні 25 тисяч голосів. Підписанти стверджують, що Богдан  «не має права займати посаду глави Адміністрації президента на підставі закону «Про очищення влади».

Попередню аналогічну петицію у травні президент Володимир Зеленський розглянув, проте залишив Богдана на посаді.

До слова, у Зеленського пояснили, чому Богдан не підпадає під люстрацію.

«Адміністрація президента не є органом державної влади, в адміністрації немає жодних владних повноважень, тому закон про люстрацію не поширюється на будь-які посади в АП, крім тих, які є в апараті», – сказав Рябошапка.

Нагадаємо, 21 травня Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та екс-юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Журналісти та громадські активісти стверджували, що Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі до жовтня 2024 року. Він потрапляє під обмеження, бо двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича

Заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка заявив, що закон про очищення влади не поширюється на посади в АП.

Сам Богдан стверджував, що він “абсолютно несправедливо” потрапив під закон про люстрацію.