четвер , 25.04.2024

Вчорашня негода у Калуському районі та місті призвела до значних підтоплень

На території області пройшли дощі, зокрема, 28 травня близько 17:30, в результаті опадів у вигляді дощу та граду, які спостерігалися в місті Калуш, частково підтоплено мікрорайон Підгірки, а саме: 10 дворогосподарств та 12 приватних присадибних ділянок (городів).

Підтоплено місцеві дороги, присадибні ділянки та дворогосподарства в селах Підмихайля, Бережниця, Студінка та Перевозець.

Наразі кількість підтоплених дворогосподарств встановлюється. На вулиці Козаків у місті Калуш річка Млинівка частково вийшла на заплаву, попередньо без негативних наслідків. На даний час рівень води спадає, річка увійшла в своє русло.

Мобільно-оперативна група Калуського міськрайонного відділу управління ДСНС в області здійснює об’їзд території для встановлення наслідків сьогоднішніх опадів.

Станом на 19:00 вівторка  повідомлень від жителів щодо порушення умов життєдіяльності не надходило. Вода з підтоплених ділянок сходить самостійно.

За прогнозами синоптиків,  складні погодні умови і далі спостерігатимуться на території Прикарпаття.

Додамо, що до управління ДСНС в області надійшло 10 повідомлень. Чотири рази рятувальники виїжджали для розрізання повалених дерев; 6 повідомлень надійшло про підтоплення дворогосподарств, які були підтоплені раніше (20-22 травня – проводились роботи з відкачування води).

На даний час за допомогою з відкачування води мешканці Калуського району не зверталися, повідомляють у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Читайте також:
“Ледь не зносить будинки”: на Прикарпатті знову вирує негода (ВІДЕО)