п’ятниця , 29.03.2024

“Ледь не зносить будинки”: на Прикарпатті знову вирує негода (ВІДЕО)

Сьогодні нова хвиля дощу та граду знову перетворило село на Калущині в повноводну річку.

Відео водного потоку оприлюднили в соцмережі. Варто додати, що звук сирени додано авторами при монтажі відео.

Водна стихія затоплює село і рухається просто вулицями Бережниці, повідомляють Вікна.

Бережниця затоплена так, що ледь будинки не зносить. Люди приходять плачуть. Геть корови, свині забирають. Бо топить і все. Уже зменшилася трохи вода, але вона своє зробила. Кажуть, що 29-30 ще мають бути дощі, розповів UA: Карпати про наслідки повені голова Новицької ОТГ Михайло Срібняк.

Як повідомлялося раніше, під час зливових дощів 20-21 травня в Бережниці велика вода знищила дорогу, худобу і затопила домівки.

Тоді найбільше постраждали села Новицької ОТГ. За словами сільського голови об’єднаної громади Михайла Срібняка, епіцентр стихії — в селі Бережниця. Загалом на території Новицької ОТГ постраждав 41 житловий будинок, в тому числі 30 — в Бережниці.

У Старому і Середньому Угриновах були зруйновані три господарські споруди. Загалом пошкоджено 66 таких споруд, більшість — у Бережниці. На території Новицької ОТГ було затоплено понад 18 га присадибних ділянок. Загалом від стихії постраждали 44 людини.

Село Бережниця — єдине село на Калущині, де вода не просто пошкодила дорогу, залишивши на ній величезні вирви, а повністю її знесла, — загалом 18,5 кілометра. Окрім того, пошкоджень зазнали понад 40 км доріг на території сіл громади.

У Бережниці залишилося близько 70 метрів дороги в двох місцях, решту — ніби ніколи і не було. Для проведення відновлювальних робіт по цих позиціях — дороги, мости і берегоукріплення — потрібно ще майже 58 млн гривень.

Яких нових руйнувань завдасть нинішня велика вода — стане відомо згодом.