вівторок , 19.03.2024

На Прикарпатті судитимуть льотчика, який невдало приземлився на пасовищі і травмував пасажирів

Коломийський міськрайонний суд прийняв до розгляду справу щодо  нелегального льотчика, який минулого року зазнав аварії.

На розгляд до Коломийського міськрайонного суду з Прокуратури Івано-Франківської області надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінальних правопорушень передбачених ст. ст. 128, 281 ч. 2 КК України

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений у липні 2017 року не являючись працівником повітряного транспорту придбав, без оформлення права власності, повітряне судно.

Без отримання погоджувальних документів, грубо порушуючи вимоги Правил польотів повітряних суден та обслуговування повітряного руху в повітряному просторі України, розмістив у повітряному судні четверо пасажирів замість трьох, як це передбачено Керівництвом з льотної експлуатації.

Далі з розважальною метою, самовільно здійснив виліт на вказаному непідготовленому повітряному судні із злітно-посадкового майданчика «Коломия».

У зв’язку з технічною несправністю двигуна, пілот здійснив вимушену посадку під час якої передня стійка шасі вчинила заїзд у кювет, внаслідок чого відбулося перекидання повітряного судна.

У результаті вимушеної посадки та подальшого перекидання, повітряне судно отримало значні руйнування конструкції, а пасажири тілесні ушкодження.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ст.ст. 128, 281 ч. 2 КК України (необережне тяжке тілесне ушкодження; порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, що створило небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків).

Кримінальне провадження розглядає суддя Бирич Н. В.

Підготовче судове засідання, по даному кримінальному проваженню призначено на 09.30 год 30 липня 2018 року.

Нагадаємо, інцидент трапився у  липні минулого року. 63-річний житель міста Чортків Тернопільської області розмістив на борту незареєстрованого літака 4 молодих осіб.

Під час польоту літак здійснив невдалу вимушену посадку на території, у результаті чого пасажири отримали травми.

За неофіційною інформацією, один з пасажирів винайняв літак, щоб у такий романтичний спосіб освідчитися дівчині в коханні.