вівторок , 16.04.2024

Подробиці вибуху на Прикарпатті: гранату у натовп кинув військовий, який прийшов у відпустку

У прикарпатській поліції сьогодні, 21 травня, провели брифінг щодо вибуху гранати у селі Лісна Тарновиця

Зокрема, йшлося про затримання військовослужбовця Збройних сил, який у с. Лісна Тарновиця біля сільського кафе кинув гранату.

Про цю подію на брифінгу із журналістами краю розповіли заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області Ігор Бабюк та військовий прокурор Івано-Франківського гарнізону Олександр Солдатов.

Як повідомив полковник поліції Ігор Бабюк, двадцятого травня о 20 годині 30 хвилин на лінію 102 зателефонувала молода жителька села Лісна Тарновиця Надвірнянського району, яка повідомила про те, що жителі села спричиняють тілесні ушкодження її співмешканцю.

За вказівкою чергового відділу поліції в Лісну Тарновицю виїхала група реагування патрульної поліції. А вже за кілька хвилин на 102 надійшло повідомлення про вибух біля місцевого кафе «Павутина».

У ході проведення першочергових слідчих дій працівники поліції встановили, що 25-річний уродженець Донеччини, який за контрактом служить у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді Збройних сил і перебував у відпустці, відпочивав зі співжителькою у кафе «Павутина».

Там між ним і місцевими чоловіками виник конфлікт, під час якого військовослужбовця побили. Після цього сержант пішов додому до співжительки і повернувся з предметом, схожим на гранату Ф-1, який кинув поблизу входу до кафе.

В результаті вибуху, дев’ятеро людей отримали осколочні поранення і доставлені в лікувальні заклади Надвірної та Івано-Франківська. Стан однієї людини тяжкий, вона перебуває в реанімації.

Протягом години працівники поліції розшукали і затримали зловмисника. В помешканні його співжительки провели обшук, де виявили та вилучили три тротилові шашки, газовий пістолет і набої до нього та 17 патронів до автоматичної зброї.

Наразі зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2 (п.1, 2) ст. 115 (Умисне вбивство) та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Читайте також:
На Прикарпатті чоловік кинув гранату у натовп. Багато поранених