четвер , 25.04.2024

Медики підозрюють сальмонельоз у жертв отруєння в дитсадку Івано-Франківська (ВІДЕО)

Кількість постраждалих може зрости.

На лікарняні ліжка внаслідок отруєння в дитсадочку Івано-Франківська потрапили 9 дошкільнят і 3 дорослих. Усі вони в стані середньої тяжкості, заклад на час перевірок закрили, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Батьки розповідають, що в дітей підскочила температура до 40 градусів, почалася діарея і нудота. Звичайні сорбенти не допомагали, тож довелося викликати лікарів швидкої та лягати до інфекційної лікарні, де всім поставили попередній діагноз – гострий гастроентероколіт.

Причиною може бути харчування в їдальні дитсадка – там того дня давали салат з тушеного буряка, гречаний суп та м’ясні тефтелі з пшеничною кашею. Рідні постраждалих навіть не знають, на що думати, а от медикам найбільш підозрілими видаються м’ясні тефтелі у сметанному соусі.

Працівники садочка запевняють, що свіжу яловичину отримали напередодні від роками перевіреного постачальника, і все готували з дотриманням технологій.

«Ми проаналізували ситуацію самі для себе, щоб зробити висновок, що сталося. Ми не знаємо! Бо всі діти, які захворіли, їли різне. У двох групах хворих дітей немає, хоча всі їли з одного харчоблоку», – каже завідувач ДНЗ №30 “Ластівка” Галина Голуб’як.

Натомість медики підозрюють, що це не показник, і кількість хворих може збільшитися. «Бо гострий гастроентероколіт має інкубаційний період від кількох годин до кількох днів. Підозра на сальмонельоз є, ми її не знімаємо», – пояснила завідувач дитячим відділенням обласної інфекційної лікарні Оксана Цимбалюк.

Поки Держпродспоживслужба не перевірить увесь посуд на кухні дитсадка та усі продукти, що їли діти, та не з’ясує, чим саме отруїлася малеча, дитячий садочок буде закритий. Результати аналізів мають бути готові в ближчу середу.