п’ятниця , 25.10.2024

В Івано-Франківську у парку собака загриз чорного лебедя

В Івано-Франківську собака породи хаскі стрибнув в озеро та загриз чорного лебедя.

Про інцидент повідомили поліція Івано-Франківської області та директорка комунального підприємства “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк.

У повідомленні Руслани Василюк йдеться, що подія трапилася вранці 24 жовтня у міському парку. Власник двох собак породи хаскі вигулював тварин без повідця. Один з них стрибнув в озеро та почав полювати на лебедів.

“На команди господаря собака не реагував. На жаль, на очах відвідувачів, хаскі загриз одного з чорних лебедів, який сидів на острові.

До слова, адміністрація “Центру розвитку міста та рекреації” та інші відвідувачі парку неодноразово робили цьому чоловікові зауваження з приводу порушення правил вигулу собак. Реакції чоловіка були агресивними”, – розповіла жінка.

Небайдужий очевидець звернувся до поліції. Як повідомили правоохоронці, господарем собак виявився 27-річний місцевий мешканець.

“За скоєння правопорушення на власника собаки поліцейські склали адміністративний протокол за частиною 3 статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил утримання собак і котів).

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів (від 1700 грн до 3400 грн – ред.) громадян з конфіскацією тварин”, – зауважили у поліції.

Матеріали справи направлять на розгляд суду, додають поліцейські.

Читайте також –
У Старому Угринові внаслідок пожежі загинув чоловік