п’ятниця , 18.10.2024

У Долині водій “Рено” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 2 лютого 2024 року у селі Оболоня. В обідню пору, близько 13:30, на вулиці Оболонській працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля “Рено Меган”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: почервоніння очей, тремтіння пальців рук, порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Кількома місяцями раніше цей чоловік уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій “Рено” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Долинського районного суду постановив водія автомобіля “Рено Меган” визнати винним у вчиненні порушень ч. 5 ст. 126 і ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Читайте також –
На Прикарпатті знайшли заблукалого грибника, який майже дві доби провів у лісі