п’ятниця , 18.10.2024

У Калуші водій “Рено” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 27 січня 2024 року у селі Завадка Калуського району. Ввечері, близько 18:40, на вулиці Івана Франка водій автомобіля “Рено Лагуна” не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку, не впорався з керуванням та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Форд Фокус”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події і, як виявилося згодом, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 3,11 проміле, що майже в 16 разів вище допустимої норми. Чоловік пояснив, що алкогольні напої вживав уже після скоєння ДТП.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Рено” визнав свою провину. Чоловік пояснив, що його занесло і він допустив зіткнення з припаркованим автомобілем. Залишив місце ДТП, бо сильно перелякався. Після цього, щоб зняти стрес вживав алкоголь. Коли до нього прибули працівники поліції, то на їхню вимогу він продув алкотестер, з результатами якого погодився. Наголосив, що станом на момент вчинення ДТП він в стані сп’яніння не перебував. Зазначив, що досяг домовленості з потерпілою особою про відшкодування матеріальної шкоди.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Лагуна” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
На Косівщині п’яний водій автомобіля “Хюндай” скоїв ДТП. Як покарали порушника?