п’ятниця , 18.10.2024

На Косівщині п’яний водій автомобіля “Хюндай” скоїв ДТП. Як покарали порушника?

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

draher

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 грудня 2023 року у селі Старі Кути Косівського району. Ввечері, близько 21:40, на вулиці Косівській водій автомобіля марки “Хюндай” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес Бенц”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди та подався у напрямку міста Косів.

Згодом порушника затримали поліцейські і, як виявилося, він ще й був нетверезим.

Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат – 1,44 проміле алкоголю, що в 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засідання водій автомобіля “Хюндай” визнав свою провину, висловив жаль з приводу вчиненого та обіцяв, що подібне більше не повториться.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “Хюндай” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
В Івано-Франківську росіяни зруйнували кілька корпусів навчального закладу