вівторок , 30.04.2024

В Угринові п’яний водій “Нісану” скоїв ДТП і отримав за це 17000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається з матеріалів справи, випадок трапився 24 липня 2022 року у селі Угринів колишнього Тисменицького, а тепер Івано-Франківського району.

Ввечері, близько 21:00, водій автомобіля “NISSAN ROGUE” виїхав на регульоване перехрестя на заборонений червоний сигнал світлофора та допустив зіткнення з мотоциклом “BMW К1300”, який рухався на зелений сигнал світлофора.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій автомобіля перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився в установленому законом порядку у присутності двох свідків.

Драгер показав результат 2,00 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На керманича “Нісану” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортного засобу у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні порушник визнав свою провину та підтвердив усі факти, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “NISSAN ROGUE” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Долині п’яний водій позашляховика заїхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу