вівторок , 30.04.2024

У Болехові п’яний водій “Жигулів” в’їхав у припаркований “Ягуар”

Болехівський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 26 травня 2022 року у місті Болехові. На вулиці Котляревського водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), при об’їзді перешкоди не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем марки “Ягуар”.

Опісля цього винуватець ДТП не зупинився, продовжив рух і згодом на вулиці Гузіївська здійснив з’їзд у кювет.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того, як з’ясувалося, водій “ВАЗ 2107” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Жигулів” свою провину визнав, просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Болехівський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тлумачі водій “Мазди” через неуважного тракториста зіткнувся із насипом дров