вівторок , 30.04.2024

У Надвірній водій за нетверезу їзду отримав 51000 гривень штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 20 квітня цього року у селі Лісна Тарновиця поліцейські зупинили водія автомобіля “БМВ 318”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,04 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Окрім того, цього ж водія поліцейські зупинили 4 травня у місті Надвірна, але уже за кермом автомобіля “ВАЗ 2104”. У кермувальника знову були ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки він відмовився, також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

В обох випадках на порушника склали адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння). Ці протоколи у суді об’єднали в одну справу.

У судові засідання кермувальника кілька разів не з’являвся, тому розгляд справи затягнувся.

Врешті решт суд приступив до розгляду матеріалів без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “БМВ 318” і “ВАЗ 2104” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію транспортного засобу, але суд не зміг застосувати цього покарання, оскільки автомобілі, якими керував порушник, перебувають у власності інших людей.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді у грудні набрала законної сили.

Читайте також:
3,56 проміле: на Тлумаччині спіймали дуже п’яного водія, який святкував демобілізацію з армії