вівторок , 30.04.2024

3,56 проміле – у Делятині дуже п’яний водій скоїв ДТП. Як його покарали?

Надвірнянський районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля, який скоїв ДТП, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Делятин ДТП

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 липня цього року у смт. Делятин. На вулиці Авіаційна водій “ВАЗ 21093” не впорався з керуванням та допустим зіткнення з автомобілем “Опель Віваро”. У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій ВАЗу перебував з кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру “Драгер”. Результат огляду – 3,56 проміле, що у 18 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав, щиро розкаявся у вчиненому. Чоловік просив відтермінувати штраф, оскільки є інвалідом ІІ групи – поранення, пов’язані із захистом Батьківщини.

Водій також додав, що постійного джерела доходів не має, пенсію через вжиття карантинних заходів оформити не встиг.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд, постановив водія ВАЗу визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Водночас суд постановив відтермінувати сплату призначеного штрафу на три місяці.

Читайте також:
2,63 проміле – на Надвірнянщині за нетверезу їзду водій отримав 34000 гривень штрафу