п’ятниця , 20.09.2024

У Снятині водій “Лади” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 січня 2024 року у селі Тростянець Заболотівської територіальної громади. Ввечері, близько 20:15, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108” (“Лада”, “вісімка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, почервоніння обличчя, тремтіння пальців рук. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей чоловік уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Лади” не прибув, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
У Коломиї водійка “Фольксвагена” збила 10-річну дівчинку