четвер , 19.09.2024

У Перегінську п’яна водійка “Лади” скоїла ДТП і отримала 17000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 29 лютого 2024 року у селищі Перегінське. В обідню пору, близько 14:30, на вулиці Мошури водійка автомобіля “ВАЗ 2109” (“Лада”, “дев’ятка”) не відреагувала на зміну дорожньої обстановки та допустила зіткнення з іншим автомобілем.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. Водійка залишила місце автопригоди і, як виявилося згодом, мала явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, почервоніння очей та порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водійка відмовилася в установленому законом порядку.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водійка “Лади” не прибула, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Рожнятівського районного суду постановив водійку автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винною у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив їй покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Снятині водій “Лади” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу