п’ятниця , 20.09.2024

У Надвірній водій “Мерседесу” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 січня 2024 року у селі Гвізд Надвірнянського району. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Івана Франка водій автомобіля марки “Мерседес” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, допустив виїзд на зустрічну смугу та здійснив зіткнення із припаркованим автомобілем марки “Ніссан”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій “Мерседесу” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,53 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Мерседесу” не визнав своєї провини у нетверезому кермування.

Втім, незважаючи на заперечення, дослідивши матеріали справи, суддя Надвірнянського районного суду постановив водія автомобіля “Мерседес” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Водій не погодився з отриманим покарання і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також –
У Калуші 53-річний чоловік важко травмував співмешканку