п’ятниця , 20.09.2024

3,8 проміле: на Снятинщині п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав в електричну опору

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

draher

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 березня 2024 року у селі Хутір-Будилів Снятинської міської територіальної громади. Близько 15:45 на вулиці Нова водій автомобіля “Фольксваген Джетта” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет і пошкодив електричну опору.

Будучи причетним до ДТП, водій залишив місце події і, як виявилося згодом, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 3,90 проміле алкоголю, що майже в 20 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Фольксвагена” провину визнав. Вказав, що керуючи автомобілем вчинив дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої його автомобіль перекинувся, а він перелякався та втік. Зазначив, що алкоголь вживав напереродні.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Снятинського районного суду постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Житель Коломиї наніс ножове поранення 27-річному чоловікові