четвер , 19.09.2024

На Прикарпатті затримали двох юнаків, які підпалювали автомобілі військовослужбовців ЗСУ

Зловмисники за грошову винагороду пошкодили п’ять автомобілів, які перебували у користуванні військових частин. За підпал однієї автівки вони отримували 40000 гривень.

підпали авто

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом із неповнолітнім хлопцем підпалювали автомобілі підрозділів ЗСУ в одному із районів Прикарпаття.

Про це сьогодні, 12 серпня, повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури.

З липня 2024 року спільники за грошову винагороду пошкодили п’ять автомобілів, які перебували у користуванні військових частин. За підпал однієї автівки вони отримували 40000 гривень.

Такий заробіток вони знайшли у соціальній мережі та через месенджер Телеграм написали контактній особі. Далі від замовника отримали відеоматеріали із роз’ясненням щодо роботи, яку необхідно виконати для отримання коштів. Зокрема, йшлося про підпали релейних шаф «Укрзалізниці», підпали будівель «територіальних центрів комплексування та соціальної підтримки» (ТЦК та СП), підпали автомобілів, які використовуються Збройними Силами України.

На виконання замовлення вони приїздили посеред ночі на велосипедах. Неповнолітній хлопець обливав транспортні засоби легкозаймистою речовиною та підпалював, а після цього вони разом покидали місця подій. Три автомобілі їм вдалось спалити.

Після чергової спроби підпалу ще двох автівок їх затримали співробітники СБУ та поліції. Наразі слідство триває, підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою, вирішуються питання щодо кваліфікації дій неповнолітнього та встановлення всіх обставин правопорушень.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області, оперативний супровід – ГУ НП в області.

Читайте також –
На Івано-Франківщині СБУ ліквідувала ще одну схему незаконного виїзду військовозобов’язаних за кордон