понеділок , 16.09.2024

800 доларів за вступ: у Франківську секретар приймальної комісії попався на хабарі

Посадовець вимагав неправомірну вигоду у 26-річного абітурієнта. Поліцейські викрили освітянина на «гарячому». Слідчі уже повідомили фігуранту про підозру.

хабар

Про це сьогодні, 13 серпня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Протиправну діяльність 44-річного відповідального секретаря приймальної комісії та завідувача економічного відділення одного із коледжів Івано-Франківська задокументували слідчі Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Поліцейські з’ясували, що посадовець вимагав кошти у 26-річного абітурієнта, місцевого мешканця, за вступ на платну форму навчання.

Всю суму неправомірної вигоди, а це 800 доларів США, фігурант отримав у своєму кабінеті. Та одразу був викритий правоохоронцями.

Під час обшуків було виявлено та вилучено кошти, отримані в результаті корупційного правопорушення. Також обшуки поліцейські провели за місцем проживання чоловіка.

Фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Йому уже оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Слідство триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Читайте також –
У Тисмениці п’яний чоловік у ресторані погрожував підірвати гранату