неділя , 08.09.2024

У Новиці п’яний водій “Опеля” заїхав у кювет. Як покарали порушника?

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

кермо

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 лютого 2024 року у селі Новиця Калуського району. Близько 13:00 на вулиці Шевченка водій автомобіля “Опель Вектра” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій автомобіля мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, почервоніння обличчя, нечітка мова.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі керманич відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
В Івано-Франківську пасажирка випала з маршрутки