неділя , 08.09.2024

У Коломиї п’яний водій “Мерседесу” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 грудня 2023 року у місті Коломиї. Близько 16:20 на вулиці Карпатській водій автомобіля “Mercedes-Benz 124” під час виконання маневру обгону не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Chery Tiggo 2”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Водій “Мерседесу” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі керманич відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні адвокат водія просив відправити матеріали справи на доопрацювання у зв’язку з наявністю помилки у протоколі у прізвищі особи, яка притягується до відповідальності.

Суд відмовив у задоволенні цього клопотання за безпідставністю вимоги, мотивуючи тим, що дані особи були встановлені у судовому засіданні.

Дослідивши матеріали справи, суддя Коломийського міськрайонного суду постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz 124” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також –
Поліція затримала трьох прикарпатців, які горами переводили чоловіків за кордон