неділя , 06.10.2024

У Гошеві п’яний водій “Жигулів” попався поліції і отримав 34000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 січня 2024 року у селі Гошів. На вулиці Шевченка на території АЗС працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”). Причиною зупинки стала відсутність переднього номерного знака на транспортному засобі.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, нечітка мова, порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання водій “Жигулів” двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Війна і добробут: як українці бачать майбутнє влітку 2024-го