субота , 27.07.2024

У Снятині водій “Лади” за п’яну їзду на краденому автомобілі отримав 17000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

авто крадіжка

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 жовтня 2023 року у селі Вовчківці Снятинської міської громади.

Ввечері, близько 17:30, на вулиці Новонарізній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108”, який їхав на викраденому транспортному засобі.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 4,03 проміле алкоголю, що в 20 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів), а також стосовно нього відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом).

У справі про адміністративне порушення водій “Лади” не з’явився у судове засідання, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

У кримінальній справі за ч. 1 ст. 289 ККУ суд також визнав винним водія ВАЗу та призначив йому покарання у вигляді позбавленням волі строком на три роки умовно.

Читайте також –
У Делятині перекинувся “Ніссан”: травмовані дві пасажирки