субота , 27.07.2024

У Рогатині водій “Мерседесу” отримав 40800 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом не маючи такого права, а також перебував у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 26 січня 2024 року у місті Рогатині. Ввечері, близько 17:30, на вулиці Грицая працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mercedes-Benz”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у нього явні ознаки наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Мерседесу” склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

А також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень.

Читайте також –
“День народження”: Сергій Лазановський випустив трек про найважливіше свято в житті