субота , 27.07.2024

У Рогатині водій “Фольксвагена” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

avto alko

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 27 січня 2024 року у селі Загір’я Рогатинської міської громади.

Ввечері, близько 18:30, на вулиці Центральній автомобіля “Volkswagen Caddi” проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Volkswagen Passat”.

У результаті автопригоди транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій “Caddi” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засіданні водій “Volkswagen Caddi” своєї провини не визнав. Адвокат водія просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення. Аргументував це тим, що поліцейські не роз’яснили керманичу його права та обов’язки, а також вказував, що відеофіксація не є безперервною, а на деяких відеофайлах некоректно вказані дата і час події.

У той же час адвокат потерпілого водія зазначив, що зауваження опонента не спростовують порушень – вчинення ДТП і відмова від огляду на стан сп’яніння.

Відтак, заслухавши доводи обох сторін та дослідивши матеріали справи, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “Volkswagen Caddi” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Долині з озера рятувальники витягнули тіло чоловіка