неділя , 08.09.2024

У Городенці водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

drager

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 листопада 2023 року у селі Глушків Городенківської міської територіальної громади.

Ввечері, близько 18:00, на вулиці Незалежності водій автомобіля марки “Фольксваген” скоїв дорожньо-транспортну пригоду, спричинивши пошкодження транспортного засобу.

Керманич перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 3,05 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протоколи за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) і за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

Матеріали направили у Городенківський районний суд.

Кілька разів судові засідання переносилися з різних причин переносилися і згодом провадження у справі за ст. 124 і ч. 5 ст. 126 КУпАП було закрито у зв’язку із закінченням тримісячного строку притягнення до відповідальності.

А у справі за ч. 2 ст. 130 КУпАП суд постановив водія автомобіля “Фольксваген” визнати винним у вчиненні порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Водолази знайшли мертвим 17-річного хлопця, який впав у річку Черемош