неділя , 08.09.2024

У Городенці п’яний водій ВАЗу попався поліції і отримав 40800 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

alko

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 грудня 2023 року у місті Городенка. Близько першої години ночі на вулиці Височана працівники поліції зупинили водія автомобіля ВАЗ.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 2,20 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

А також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має посвідчення водія відповідної категорії).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля ВАЗ визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також –
Євро-2024: збірна України перемогла Словаччину з рахунком 2:1