субота , 27.07.2024

Поблизу Рогатина п’яний водій “Лади” заїхав у кювет і отримав 34000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Порушник також не впорався з керуванням і скоїв автопригоду.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 січня 2024 року поблизу Рогатина на 67-км автодороги М-30.

Водій легкового автомобіля “ВАЗ 210994” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками. Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУПАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння), а також протокол за ст. 124 КУПАП (спричинення ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Лади” визнав свою провину.

Пояснив, що вживав алкогольні напої, після чого на прохання дружини сів за кермо, однак не впорався з керуванням і заїхав у кювет.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 210994” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Читайте також –
Нікуди не йшли: гурт “Ціна Ритму” повертається на сцену